Fedora 15 disponible: arriba amb la interfície GNOME 3 per defecte

El passat 24 de maig es va publicar Fedora 15 Lovelock. El seu alliberament s’ha posposat dues setmanes respecte de la previsió inicial (en principi, estava previst per al 10 de maig). Darrerament, és habitual que Fedora endarrereix la data de llançament de les seves versions definitives, i crec que ho fan amb bon criteri, si els seus responsables creien que en la data prevista la qualitat del resultat no hagués estat prou bona.

Fedora 15 Lovelock arriba amb un canvi radical en el seu entorn d’escriptori: de GNOME 2.32 passem a GNOME 3 i a la seva particular GNOME Shell, una interfície que proposa un paradigma de d’usuari molt diferent al que utilitzavem fins ara i que haurem d’anar coneixent cada vegada millor.

A més d’això, en Fedora 15 trobem moltes millores importants, com el suport natiu del sistema de fitxers Btrfs, que no és el sistema triat per defecte per a la instal·lació -pot ser que això ho vegem en Fedora 16- però que sí està disponible quan preparem l’esquema de particions.

El sistema d’informe de pengis i errors, ABRT, també s’ha millorat, al costat d’una resolució més eficient dels problemes amb SELinux. La compressió de les imatges Live s’ha realitzat amb XZ en lloc de gzip, la qual cosa permet estalviar un 10% de l’espai.

La millor gestió d’energia, la inclusió de LibreOffice com a suite ofimàtica, l’arribada de Firefox 4 i per descomptat la presència de dos grans entorns d’escriptori alternatius –KDE SC 4.6 i Xfce 4.8 completen una distribució que no es queda aquí i que proposa encara més millores per a desenvolupadors (com una *suite orientada a aquells que investiguen en el camp de la robòtica) i administradors de sistemes.

Enllaç oficial: http://docs.fedoraproject.org/en-US/Fedora/15/html/Release_Notes/index.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s