Firefox 7 ja esta disponible

Tenim una nova actualització del Firefox seguint la nova política d’alliberaments cada sis setmanes. És la versió 7.

L’ultima versió de Firefox inclou les seguentes millores:

 • La reducció de memòria ram entre el 20% i 30% gracies al us de MemShrink (en alguns casos fins al 50%)
 • Millora del rendiment en GNU/Linux.
 • Barra d’ubicació simplificada: la barra d’ubicació automàticament s’amaga el protocol del lloc web si és l’http:// (el més comú) i la barra del final de l’adreça.
 •  Sincronització instantània: ara el Sync, la tecnologia del Firefox per sincronitzar les adreces d’interès, historial, contrasenyes, actua quasi instantàniament. Fins ara això no era així i es podien donar casos en quèe tanquéssim el Firefox sense que s’haguessin sincronitzat les últimes adreces que hagúessim afegit.
 • Telemetria: el Firefox 7 incorpora una nova opció a la pestanya Avançat de les Preferències (o Opcions) que ens permet transmetre informació del rendiment a Mozilla, de manera que tinguin més dades per poder millorar el Firefox.
 • Opcions dels complements a la pestanya de complements: els desenvolupadors de complements poden fer que les opcions es mostrin directament a la pestanya de complements, sense que s’hagi d’obrir una finestra emergent.
 • El Firefox 7 és compatible amb l’atribut text-overflow:ellypsis, de les CSS3; això permet que si una paraula no hi cap en el format de la pàgina, es mostrin tres punts suspensius al final. És curiós que tots els navegadors ja havien implementat aquesta característica des de feia anys ie el Firefox no ho ha fet fins ara.
 • També s’ha afegit compatibilitat amb l’especificació Web Timing, que permetrà que els desenvolupadors web puguin obtenir certa informació del navegador de l’usuari, com per exemple, quan temps ha trigat en carregar la pàgina. Això permetrà que en un futur els webs es puguin adaptar al tipus d’usuari que tenen al davant, per exemple, oferint versions optimitzades per usuaris amb connexió lenta.
 • S’ha millorat la compatibilitat amb la tecnologia MathML, que permet dibuixar operacions matemàtiques a les pàgines webs alhora que permet els ordinadors les entenguin.
 • S’ha actualitzat la versió del protocol WebSocket (que va incorporar el Firefox 6) de la 7 i la 8.
 • S’ha millorat en rendiment del Direct2D en etiquetes canvas als Windows.
 • En sistemes Windows s’ha millorat com es mostren els tipus de lletra.

Enllaços oficials: http://blog.mozilla.com/blog/2011/09/27/mozilla-firefox-significantly-reduces-memory-use-to-make-web-browsing-faster/

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/7.0/releasenotes/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s