Red Hat i Canonical impulsen una tecnologia UEFI més coherent

En el blog de Canonical han publicat un nou white paper que explica com implementar la tecnologia Secure Boot de UEFI de manera que pugui ser utilitzada per tots els usuaris, incloent els de Linux.
Aquest informe està desenvolupat per enginyers de Red Hat i Canonical i tracta d’oferir una alternativa als plans de Microsoft per a Windows 8, que utilitzarà teòricament UEFI però de forma molt més restrictiva.
En el document s’explica que UEFI “és un bon pas endavant”, però indica que en la presentació que Microsoft va oferir en l’esdeveniment BUILD 2011 va deixar bastant clara -encara que després va tractar d’aclarir els termes d’aquest anunci- que la seva implementació seria molt restrictiva i no li donaria a l’usuari control total sobre el programari que s’executa en el seu PC.
Per tant, afirmen els enginyers de Red Hat i Canonical, la recomanació pels fabricants és la de que incloguin un mecanisme que permeti configurar la nostra pròpia llista de programari aprovada per nosaltres, alguna cosa que ens podria permetre executar Windows 8 i Linux al mateix temps fins i tot tenint sempre habilitada la característica Secure Boot.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s