Jocs

NEVERBALL

Neverball és un joc de plataformes 3D (per un sol jugador). Neverball és programari lliure sota la llicència GPL.

El sistema de joc de Neverball consisteix en moure una bola mitjançant la gravetat que es genera movent l’entorn on esta situada, és a dir, el jugador no controla directament la bola sinó la plataforma. Podem fer servir el ratolí, el teclat o bé el joystick. Per passar de nivell, el jugador necessita collir un nombre determinat de monedes. Hi ha tres tipus de monedes: les grogues que tenen el valor d’una moneda, les vermelles que valen cinc grogues i les blaves que en valen deu . Si obtenim cent monedes aconseguim una vida extra.

L’actual versió (1.4.0) té tres paquets de nivells amb diferents dificultats. Cada paquet té 25 nivells. El primer paquet és per novells en el joc i els altres dos per jugadors més experimentats. Hi han altres paquets de nivells addicionals disponibles al fòrum del joc. Neverforum.

Durant el joc hi han disponibles tres tipus de càmeres per veure el joc en diferents perspectives.

Neverball possibilita la creació de nous nivells mitjançant l’eina GtkRadiant amb la qual es poden crear també nivells per altres jocs populars com Quake.

Els requeriments del sistema per poder jugar a Neverball són relativament alts, ja que necessita acceleració gràfica per maquinari i OpenGL, encara que és pot reduir la resolució i el nivell dels gràfics per poder corre el joc amb més fluïdesa.

Deixo un video del joc i també l’enllaç a la pàgina web oficial http://neverball.org/

Elaborat a partir de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Neverball

NEVERPUTT

En el Neverball ve inclòs també un joc de minigolf, que fa servir els mateixos gràfics i sistema físic, anomenat Neverputt. El joc ve equipat amb:

3 paquets de recorreguts

3 nivells de dificultat:

 • fàcil
 • mitjà
 • difícil
 • Es poden jugar fins a un total de quatre jugadors (per torns).

NEXUIZ

Nexuiz és un joc d’acció en primera persona creat per Alientrap Software. És un joc lliure i de codi obert. És distribuït sota llicència GPL (General Public License. La versió 1.0 va ser llançada el 31 de maig del 2005. L’actual versió, 2.5, va ser llançada el 3 d’abril del 2009.

Nexuiz fa us de DarkPlaces, que és una modificació del Motor de joc del Quake ( el motor del joc del Quake té el nom  de id Tech3.

El logo està basat en el caràcter xinès, [“力]http://zhongwen.com/cgi-bin/zipu.cgi?b5=%A4O  que és el caràcter que representa tendó, i denota força.

 • Disponible per a X Window System (en Linux i Unix), Mac OS X, i Microsoft Windows.
 • Pot córrer en maquinari vell, i té avantatge en maquinari nou.
 • Futurista, Ciència ficció.
 • Multijugador; Suporta 64 jugadors simultanis.
 • Suporta bots.
 • Maneres de trets alternatius.
 • Usa mapes del Quake III, es poden crear mapes.
 • Sistema d’il·luminació dinàmic similar al del Doom 3.
 • Avançats models usant format animació d’esquelets.

Armes

 • Làser: Només disposa de tret principal, el botó de tret alternatiu canvia l’arma. Aquesta pistola posseeix munició il·limitada, doncs és l’arma més bàsica. Lleva 20 punts de vida, té poca cadència de tir i sol usar-se per donar pots, doncs si dispares al sòl salis volant.
 • Escopeta: Aquesta és l’arma amb la qual apareixes en néixer’. El tret principal dispara un cartutx d’escopeta; el tret alternatiu dispara 3 cartutxos seguits, però no deixa disparar fins que es recuperi l’escopeta. Ineficaç a llarga distància, el seu dany màxim s’aconsegueix disparant a poca distància. La seva munició són els cartutxos d’escopeta (“*shells”).
 • Metralladora: El seu tret principal és la ràfega, que dispara moltes bales però es dispersen bastant a mitjana-llarga distància; el seu tret secundari és una manera semiautomàtica (aprox. 1-1.5 bales per segon), que posseeix major precisió a mitjà-llarg abast i és més nociu. La seva munició són les bales.
 • Mortar: És un llença-granades, llança una magrana que descriu una paràbola en l’aire. El seu tret principal llança una magrana que detona immediatament en impactar contra l’escenari o un enemic; el seu tret alternatiu llança una magrana que detona en quedar-se quieta o en impactar contra un enemic. La seva munició són els míssils.
 • Crylink: És una pistola de plasma. El seu tret principal llança un grup de boles de plasma ordenades de forma triangular que rebotaran una vegada contra la superfície a la qual doni; el seu tret alternatiu és llançar un grup de boles de plasma ordenades horitzontalment que no posseeixen rebot. La seva munició són les càpsules de plasma.
 • Electro: És un fusell de plasma, comparable al llençacohets. El seu tret principal és el tret de plasma; el seu tret alternatiu llança una magrana de plasma que explota al no tenir moviment, impactar amb un enemic o en ser afectades pel tret principal. La seva munició són les càpsules de plasma.
 • Nex: És un rifle de franctirador. El seu tret pricipal és un tir capaç de vaporitzar a algú amb un sol encert (dany de 140 pts); el seu tret alternatiu és mirar a través de la mira, per obtenir una vista magnificada de l’escenari. La seva munició són les càpsules de plasma
 • Hagar: És un llançacoets lleuger amb tret en ràfega. El seu tret principal consisteix a llançar coets de poc calibre en ràfega que detonen en impactar contra qualsevol objecte. El seu tret alternatiu és molt similar, llançacoets que reboten una vegada contra la superfície a la qual doni. La seva munició són els míssils.
 • Llançacoets: És l’arma més potent de tot el joc. El seu tret principal és un coet que “rebentarà” a l’enemic d’un toc si li dóna de ple. El seu tret principal serveix per detonar en l’aire els coets que es disparin, un recurs útil quan l’enemic esquivi el coet per poca distància. Si està activada l’opció de ‘Coets dirigits per làser’, el tret alternatiu activa i desactiva el làser, que guiarà els míssils que es llançen on estigui apuntant el capdavanter làser.
 • Càmping rifle: Introduït en la versió 2.5, és un rifle de *francotirador inferior al nex, encara que els jugadors prefereixen el primer ja que aquest està afectat per balística, per la qual cosa és menys precís a llargues distàncies. Disposa d’un atac de tir franc com a principal i una manera semiautomàtica com a atac secundari. Requereix recarrega i gasta 10 bales per tret.

Deixo un video del joc i també l’enllaç a la pàgina web oficial http://www.nexuiz.com

Elaborat a partir de: http://es.wikipedia.org/wiki/Nexuiz

SUPER TUX KART

SuperTuxKart és un joc lliure i gratuït de carreres de cotxes tipus arcade en 3D, el protagonista del qual és Tux, la mascota del kernel Linux. Charles Goodwin va proposar el projecte original per Game of the Month. Al principi va comptar amb la col·laboració del desenvolupador de TuxKart, Steve Baker. La falta de temps i coneixements per part del grup va causar un desenvolupament desordenat, arribant fins i tot a considerar-se mort.

Finalment, el projecte va ser reprès per un nou equip, encapçalat per Joerg Henrichs, Marianne Gagnon i Constantin Pelikan, que ho ha anat desenvolupant gradualment fins a l’estat actual.

El llançament de la primera versió (0.2) va tenir lloc al setembre de 2006. A l’abril de 2010 es va iniciar un projecte per a la creació d’una versió lleugera del joc apta per a ordinadors antics i dispositius mòbils. Està disponible en diversos idiomes, entre ells el català.

Es pot triar entre un jugador, amb finestra completa, dos, tres i quatre jugadors amb pantalla partida. Hi ha dues opcions de joc: carrera simple i Gran Premi. En el primer cas, es tria un circuit dels múltiples disponibles i guanya el que completi abans el nombre de voltes. En el segon, es fa un recorregut per 4 circuits i guanya el que aconsegueix més punts.

Al llarg del recorregut es troben nitros i caixes sorpresa, que inclouen des d’elements d’ajuda fins a paranys.

Personatges: Adium, Beastie, Emule,  Gooey, Konqi, Nolok, Puffy, Wilber, Beagle, Elephant, Gnu(desbloquejable per mijtà de guanyar tots els reptes. ), Hexley, Mozilla, Pidgin, Tux. Tots els personatges son mascotes de les aplicacions de programari lliure.

Deixo un video del joc i també l’enllaç de la pàgina web oficial http://supertuxkart.sourceforge.net/

Elaborat a partir de: http://es.wikipedia.org/wiki/SuperTuxKart

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s